Hotell

I Atens olika områden finns många olika typer av boende att välja mellan. Ett varmt rekommenderat område att bo i är i Plaka.

Plaka är också som tidigare nämnt den allra äldsta delen i Aten och de flesta av Plakas gator är stängda för fordonstrafik. Detta har lett till att området blivit ett väldigt mysigt turistområde då man endast kan promenera runt på de trånga gatorna.

En gång i tiden har Plaka faktiskt varit ett partydistrikt med massor av nattklubbar och barer. De allra flesta har idag stängt efter att regeringen inför ett förbud most hög musik i kvarteret. Idag är det istället ett mycket populärt turistställe som har något för alla. Det finns mängder av bra restauranger, smyckesaffärer och caféer.

Även om det har blivit lite mer kommersiellt än vad det tidigare varit är det fortfarande ett väldigt trevligt kvarter att spendera sina semesterdagar i.

Om man som ungdom letar boende i Aten så är Thission absolut rekommenderat. Thission var tidigare ett ställe dit turister aldrig åkte och därför finns det heller inte med i de flesta guideböckerna. Idag är det dock ett roligt och fartfyllt distrikt med många trevliga pubar. Thission är döpt efter det antika templet i Agora som faktiskt är ett tempel för att hylla Hephaestus.

Templet kallas dock av misstag för Theseus vilket har lett till att distriktet fått sitt namn därefter. Detta tyckte man var lite pinsamt till en början men man lät det vara så och beslutade att det skulle vara en hyllning till Theseus som åkte till Kreta för att döda minotaurus.

Det finns även alternativ för dig som har tröttnat på hotell och vill ha ett boende som kommer lite närmare de boende i.

Varför inte testa att boka en eller flera nätter i lägenheter, Bed & Breakfast, pensionat, vandrarhem, lägenhetshotell, båtar eller villa.